Elektroninė parduotuvė, atributika ir suvenyrai
E-PARDUOTUVĖĮsigyk atributikos ir suvenyrų!

Aludarystės kultūros dienos!

Aludarystės kultūros dienos Paupio turguje!

Pažinti kultūrinį paveldą galima skirtingai – pamatyti, paliesti, išgirsti ar paragauti. Mūsų lankytojai turės unikalią galimybę sujungti visus šiuos pojūčius spalio 15-16 dienomis vyksiančiose Aludarystės kultūros dienose.

Nepriklausomų mažųjų alaus gamintojų asociacija vienija jėgas su Paupio turgumu ir Lipskio aline bei kviečia pažinti tradicinę ir modernią aludarystės kultūrą. Jūsų laukia net 88 kūriniai, kuriuos išpuoselėjo ir paruošė devynios mažosios daryklos. Tai reta galimybė pabendrauti su daugybe skirtingų aludarių, susipažinti su jų profesija ir produktais.

Pajusk tūkstantmetį gvildentas tradicijas ir receptus Paupio turguje! Renginys atviras lankytojams turintiems galimybių pasus spalio 15d. nuo 17.00 iki 22.00, spalio 16d. nuo 12.00 iki 22.00. Nepraleiskit progos! Iki pasimatymo. Facebook renginį rasite čia.

Aludarystės kultūros dienų MENU

Pavadinkime šį renginį mini alaus festivaliu. Dvi dienas trunkančias vaišes serviruos net 9 Lietuviški bravorai, kurie tikrai mums gerai pažįstami. Pažvelkime ką galėsime paragauti.

Vasaknų dvaro bravoras

Vasaknų dvaras nuo XVIII amžiaus garsėjo kaip lietuviškų tradicijų puoselėtojas. Tačiau seniau dvarai buvo ir visų naujienų vėliavnešiai. Taip ir mes, savo aluje sujungiame geriausias lietuviškas tradicijas su pasaulyje pasirodančiomis naujovėmis ir jas pateikiame mūsų alaus ragautojams.

  • Šviesusis / Pale Lager 4,2%
  • Elis / Belgium Brown Ale 5,2%
  • Juodasis / Belgium Dark Ale 6%
  • IPA / English IPA 5,5%
  • Gurmanų / Chilli Porter 5%
  • Kvietinis / Witbier 5%
  • Wild Monk / Belgium Strong Dark Ale 7,5%
  • Cpt. Plater / Raspberry Berliner Weisse 4,5%
  • Single Mike / Gruit / Hemp Ale 5,5%
  • Bearded John / Weizenbock 7%
  • M.R.Shady / Coffee Milk Stout 5%
  • Pale Ale Sabro / American Pale Ale 5,3%

DUNDULIS

Dundulis – tai ne vien gerai žinomas alaus prekės ženklas, tai – bendruomenė entuziastingų aludarių, kuriuos vienija idėja kurti tvarų, gamtos ir vietos kultūros pajutimo įkvėptą alų.

  • 31 / Antimperinis lageras 5,2%
  • Apynių sodas / Lietuviškų apynių 5,3%
  • Aušrinis / NZ Pilsneris 5,2%
  • Dubults / dIPA 7,2%
  • Dūda / IPA 5,6%
  • Grynas / Lageras 5%
  • Gutstoutas / Avižinis stautas 5%
  • Humulupu IPA / Sesijinė IPA 5%
  • Kita Pusė / IPA 5,5%
  • Kovarniai / Dūminis stautas 6,2%
  • Simkala / APA 5%
  • Špikis / Nealkoholinis <0,5%
  • Špunka / Bohemiškas Pilsner 4,9%
  • Viržinis / Viržinis Gruit 5,6%
  • Vyšniokas / Spontaninės fermentacijos 6,9%

APYNYS

Mažas šeimos bravoras įsikūręs 2013 metais Zuikinėje, Kaune, prie pat Kauno marių kranto. Apynio daryklos siela – jauna, dėl alaus išprotėjusių žmonių komanda, kuri kuria išskirtinį šiuolaikišką alų.

  • Green Monster IPA 6%
  • Green Monster IPA 6,3%
  • Mango Milkshake APA 5,2%
  • Kosmosas Baltijos porteris 7,2%
  • Deep Dive DDH IPA 7,5%
  • JetLag Lageras 5,2%
  • Melon Sauvignon 7,5%


TORES BRAVORAS

„Tores bravoras“–šeimos restoranas ir nepriklausoma kraftinio alaus darykla, nuo 2013 m. įsikūrusi Pavilnių regioninio parko apsuptyje. Čia dominuoja Europos šalių virtuvė, o gomurį kutena patyrusio ir kūrybiško aludario Alberto verdamas alus.

  • Tores šviesusis / Vienos lageras 5,7%
  • Tores tamsusis / Tamusis lageras 5,8%
  • Tores kvietinis / Šviesusis elis 5,8%

LEIČIŲ BRAVORAS

Leičių bravoras – šeimos valdoma alaus darykla, įsikūrusi Vilniaus senamiestyje, šalia Rotušės aikštės. Leičių bravoro technologinė įranga suteikia galimybę gaminti iki penkiolikos skirtingų alaus rūšių vienu metu. Drąsiai eksperimentuojame ir kiekvieną mėnesį stengiamės savo svečius nustebinti vis nauja, pasaulio tendencijas atitinkančia rūšimi. Bravore veikia degustacinė salė ir alaus muziejaus ekspozicija.

  • Pilsneris 4,8%
  • IPA 6%
  • Kvietinis 5,5%
  • Pale Ale 5,2%
  • Brown Ale pumpkin 5%
  • Seasonal with cannabis and nut 4,8%
  • Baltic porter 5,4%

PILIALAUKIO ALAUS DARYKLA

Pilialaukio alaus darykla specializuojasi tikro, tradicinio, angliško tipo alaus – elio, daromo pagal aukštutinės fermentacijos technologiją, virime. Tai ne masinės gamybos alus, bet aludarystės meistro meno kūrinys, kuomet visas alaus darymo procesas pagal autorinę receptūrą atliekamas aludario, naudojant tik kruopščiai atrinktas natūralias medžiagas ir prieskonius, išsaugant visas jų maistines savybes.

  • Brizas / APA 4,8%
  • Pekla / Dry Stout 4,2%
  • Spyglys / Session IPA 5,3%
  • Galvė / Lithuanian Ale 5%
  • Times new roman / Pilsner 4,4%
  • Ciklonas / Strong Porter 5,5%
  • Savana / IPA 7%
  • Bravaras / Hefeweizen 4,9%

SAKIŠKĖS BREWERY

2015 m. atidarytas mikrobravoras gimė iš namų aludarystės idėjos. Mintis buvo paprasta – alus, kuriame persipina modernios technologijos, netikėti ingredientai, netradicinė išraiška ir rankų darbas. Mūsų aistra – modernus alus. Skonis svarbiau už tradicijas.

  • Alco free Pale Ale / Nealkoholinis šviesusis elis <0,5%
  • Gose with raspberries / Gose su avietėmis 3,5%
  • Beetroot Sour Ale / Rūgštusis elis su burokėliais 3,5%
  • Orange & Lemon zest Pale Ale / Šviesusi elis su apelsinų ir citrinų žievelėmis 4,3%
  • Lithuanian Pilsner / Lietuviškos technologijos pilsneris 4,7%
  • Sour Pilsner / Rūgštusis pilsneris 4,7%
  • Bready Rye Ale / Ruginis duonos alus 5,2%
  • Linden Flower Hefeweizen / Kvietinis elis su liepų žiedais 5,3%
  • Smoked Helles / Rūkytas šviesusis lageras 4,8%
  • Smoked Schwarzbier / Tamsusis rūkytas lageras 4,7%
  • IPA (India Pale Ale) / Šviesusis Indijos elis 5,5%
  • Gin Tonic IPA 5,1%
  • Sour NEIPA / Rūgštusis Naujosios Anglijos elis 5,5%
  • Black IPA / Tamsusis IPA 7,2%
  • Apricot BOCK / Abrikosų BOCK 6,7%
  • Blackcurrant Brut Ale / Sausasis juodųjų serbentų elis 7%
  • Milk Stout / Saldusis stautas 4,7%
  • Coconut Milk Stout / Saldusis stautas su kokosais 4,7%
  • Maple Stout / Klevų stautas 7,2%
  • Russian Imperial Stout / Rusijos imperinis stautas 11%
  • Mezcal infused Imperial Blond Ale / Mezkalio įkvėptas imperinis šviesusis elis 10,2%
  • Mango Pineapple Cake Barleywine / Mangų ir ananasų pyrago miežių vynas 11%

KURO APARATŪRA

Kuro Aparatūra. Japoniškai – juoda mašina arba juodas katilas, o kai kam gal ir buvusi gamykla Vilniuje. Mums Kuro Aparatūra – tai šiuolaikinio craft alaus bravoras. Meistriškos alaus stilių interpretacijos, eksperimentai, geriausios žaliavos ir truputis paslapties.

  • Maukas / Elis 4,3%
  • Marakešas / Hopfenweizen 4,5%
  • Čia Penkenas / DDH IPA 5,7%
  • Sakai sakai / Kiolno krašto stiliaus elis su eglės spygliais 4,7%
  • Nemiegose pareigose / Gose 4,7%
  • Burbulosé / Cherry Sour Bière de Champagne 6,5%
  • Nieko Sour / Nealkoholinis Sour IPA 0,5%

DAUJOTŲ ALAUS DARYKLA Family Brewery

Daujotų alaus darykla jau daugiau nei 25 metus valdoma išskirtinai tik Daujotų šeimos ir yra viena iš nedaugelio privataus lietuviško kapitalo alaus daryklų, kurios sudaro atskirą ir unikalų Lietuvos alaus pramonės sektorių.

  • Varniukų / Juodasis lageras 5,2%
  • Daujotų perlas / Gintarinis lageras 5,3%
  • Chicago’s / Auksinis elis 5,6%
  • Daujotų / Kulinarinis paveldas 5,2%
  • Daujotų senojo recepto / APA 5,1%
  • Daujotų nefiltruotas / Šviesusis lageras 5,2%
  • Daujotų kvietinis / Šviesusis lageras 5,1
  • Daujotų gira / Natūraliai fermentuota 0%
 
0 0 balsai
Article Rating
Prenumeruoti
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x